Mange overvektige hunder

Overvekt blant hunder et er et problem i den Vestlige verden. Undersøkelser gjort i Frankrike har vist at 40 prosent av alle hunder er overvektige, mens 50 prosent av hunder innlagt på klinikk er overvektige.

Hunder som er overvektige kan få de samme sykdommer som oss mennesker. Det er blant annet diabetes, leversykdom, dårlig sirkulasjon, dårligere immunforsvar, hjerte og leddproblemer.

Nettsiden hundehelse.no har satt opp en liste over helseplager som overvekt kan føre til hos hunden.
– Dårlig utholdenhet
– Lite overskudd, hunden virker eldre enn den er
– Tungpustethet
– Halthet og stivhet som følge av overbelastning
– Økt risiko for skader på sener og leddbånd som f.eks. korsbåndsskade
– Heteslag. Overvektige hunder tåler varme dårligere
– Problemer med å vaske seg bak
– Hudbetennelser i foldene av hud som dannes
– Diabetes
– Høyt blodtrykk
– Hjerteproblemer
– Redusert leverfunksjon
– Fødselsproblemer
– Økt risiko ved sedasjon og narkose

Det er ditt ansvar

Årsaken til at hunden blir overvektig er oftest fordi kjæledyrene adopterer vår livsstil. Det er naturligvis viktig å utelukke at det ligger fysisk eller psykisk sykdom bak overvektproblemet. Veterinæren bør undersøke hunden før slanking iverksettes, for å utelukke for eksempel lavt stoffskifte og andre ting som gir overvekt.

Slår et slag for hundeaktivitet

Aktivitet er den beste medisinen mot overvekt, for både mennesker og hunder. Ta derfor med deg hunden ut på tur. For å motivere til aktivitet er det svært nyttig å ha et mål å trene mot. Det har arrangørene av Vom Dogrun tatt seriøst.
– Det er skremmende at det er så høy prosentandel overvektige hunder, og det må vi gjøre noe med. Vi har siden starten av Vom Dogrun i 2015 hatt gleden av å aktivisere veldig mange hundeeiere og hunder, og vi vet at et arrangement som Dogrun gjør at flere kommer seg ut. Vi ønsker å få folk i aktivitet, og hva er ikke bedre enn å gjøre det sammen med menneskets beste venn – nemlig hunden, sier arrangementsansvarlig i Vom Dogrun Geir Jarle Bjørneng.

– Vi ser en sterk økning også i antall som ønsker å gå uten tidtaking. De får en like flott opplevelse. Vi trekker flotte premier på startnummerne, og det er god stemning. Alle får trøye, medalje og en hundeskål fra VOM, sier Bjørneng.

Se fullstendig oversikt på alle Vom Dogrun i 2019 her…

Hold deg oppdatert

Få informasjon om nye løp og andre nyheter.

newsletter-dog

Meld deg på vårt nyhetsbrev